Sportovní klub vozíčkářů Ostrava, spolek

Autor: admin 24. ledna 2022

Sportovní klub vozíčkářů Ostrava (SKV) vznikl v roce 1994 a navázal částečně na činnost oddílu TJ Meta Hrabyně. SKV Ostrava má k dnešnímu dni 30 členů. Dá se říct, že klub je všestranně zaměřený. V oblasti sportu se specializuje především na stolní tenis handicapovaných sportovců, dále pořádá odborné semináře z oblasti rehabilitace, zdravotnictví a sociální sféry.

Oddíl několikrát ročně pořádá víkendové sportovní soustředění, které je určeno především handicapovaným hráčům. Tato setkání se pravidelně koná v arealu TJ Ostrava, Várenska 40a . Aby taková to akce mohla proběhnout, je vhodné, aby objekt i okolí vyhovovalo potřebám handicapovaných lidí. Soustředění se účastní hráči SKV Ostrava, sportovci z jiných oddílů a reprezentanti ČR. Také zde zavítají mladí začínající hráči, aby si ověřili své schopnosti. Tréninky probíhají dvoufázově. Přítomni jsou i sparing partneři z jiných sportovních oddílů. Sportovci mají k dispozici odborný rehabilitační personál a fyzioterapeuta.

Pro handicapované lidi z Ostravy a okolí SKV Ostrava jednou ročně pořádá rekondiční pobyt, který je zaměřen především na rehabilitaci, na přednášky o zdravém životním stylu, zabrousí se i do sociální sféry, aby klienti byli průběžně informovaní o novinkách a změnách v sociální politice.

Stalo se tradicí, že Sportovní klub vozíčkářů Ostrava pořádá Mistrovství České republiky ve stolním tenise vozíčkářů. Účastnici jsou nominováni na základě devíti nominačních turnajů, které se konají během roku v nejrůznějších městech ČR jako Český pohár. Na reprezentanty dohlíží během zápasů taktéž lékařský a rehabilitační personál.

Více informací ZDE: www.skvostrava.cz;